Tavana Ses İzolasyonu Nasıl Yapılır?
Tavana ses izolasyonu nasıl yapılır? Ev, işyerleri yada sadece odanıza ses yalıtımı yaptırmak istiyorsanız eğer sena foam akustik sayesin de kaliteli bir izolasyon yapabilirsiniz. Üst katta ki komşunuzdan rahatsız oluyor ya da onları rahatsız etmek istemiyorsanız. Tavanınıza ses yalıtımı yapmanız gerekmektedir. Bu yalıtım malzemelerini basit ve kolay bir biçimde tavana yapıştırarak ses yalıtımını artırabilirsiniz.
Tavana ses izolasyonu nasıl yapılır? Sorusundan önce tavanınıza hangi ses yalıtım malzemeleri kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. İlk olarak ses yalıtım süngeri, kauçuk bariyer, kauçuk sünger ve akustik sünger olmak üzere çeşitler vardır. Ses yalıtım süngerleri bariyerli bondex olup aynı zamanda bu süngerler duvar ve zeminlere de uygulanmaktadır. Ses yalıtım bariyer olarak kullanılan kauçuk ile yüksek sesleri soğurabilirsiniz. Genel olarak 1mm ile 3mm arasında kalınlıktadır. Kaliteli bir malzeme olan kauçuk bariyerleri ses yalıtımlarında güçlendirmek ve direnci arttırmak için kullanılmaktadır. Bu sistem aynı zamanda kauçuk sünger için de geçerlidir. Diğeri ise akustik sünger olup bu ise alev almayan bir malzemedir. Köpük olarak bilinen bu malzeme Avrupa standartlarına uygun üretilerek en kaliteli sistemdir. Genel olarak disko, sinema, konser ve toplantı salonların da kullanılmaktadır. Yani ses iletimin de büyük engelleyici olan bu malzeme EPDM ağır bariyerler sayesinde sesleri kuvvetli bir biçim de soğurmaktadır. Yankıları da azaltan bu malzeme en çok tercih edilen sistemdir. Bu sistemlerin uzun süre kullanılması için bu yerlerin temiz tutulması gerekmektedir.
Tavana ses izolasyonu nasıl yapılır? Bunu isteyenlerin birçoğu üst kattan gelen seslerden dolayıdır. Baş ağrısı ve uyku sıkıntısı başta olmak üzere dikkat dağınıklığına sebebiyet olmaktadır.
Tavana ses izolasyonu nasıl yapılır? Gürültüden şikâyetçi olan ve gürültü yaptığı için başkasını rahatsız etmeyenler için ve bu konuda bilginiz yok ise her sene mayıs ayındaki yapı fuarına gidip bu konu hakkında detaylı bilgi alabilir veya firmalar ile görüşerek fikir sahibi olabilirsiniz. İzolasyon yaptıracağınız yere hangi malzemenin uygun olacağını ve detaylı görüşme sonucunda fiyat hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.