Uygulandığı yüzeyde film tabakası oluşturmayan, şeffaf yapısı sayesinde görsel anlamda sorun çıkarmayan, su iticiliği sağlayan, yüzeyin kendi kendine yıkanmasına yardımcı olan bu malzeme ile seramik yüzeylerdeki yıpranmaların önüne geçilir. Yüzey ile tam bir bütünlük oluşturduğu için gözle görünmez ancak su buharı geçirgen özelliği sayesinde yüzeyin nefes almasına yardımcı olur. Nemin sebep olduğu mikroorganizmaların üremesine de engel olduğu için evler veya sağlık koşullarının önemli olduğu alanlarda hijyenik ve güvenli bir ortam yaratır. Dış cephe kaplamalarında uygulanması halinde ıslanmayı önlediği için ısı tasarrufuna katkı sağlar.
Şeffaf su yalıtımı, yazın yaklaştığı günlerde yaşam alanları haline gelen balkon ve teraslar için gerekli bir uygulamadır. Görsel anlamda hiçbir fark yaratmadığı için dekorasyona ve bütünlüğe zarar vermemesi tercih edilmesine sebep olmaktadır. Bu yüzeylerin sürekli suya maruz kalması veya deterjanlar sebebiyle aralarındaki derzlerin bozulması, kaplama malzemesinin altına suyun sızması normaldir. İşte bu tür sorunların önüne geçebilmek için en mantıklı çözüm şeffaf su yalıtımı ideal bir uygulamadır. Cam tuğla, doğal taş ve granit, seramik, bambu, ahşap gibi çok çeşitli malzemelerle tam bir uyumluluk göstermesi de büyük avantaj sağlamaktadır.
Her türlü hava koşulunda ve ısıda özelliğini kaybetmeyen şeffaf su yalıtımı malzemeleri ile ihtiyaç duyduğunuz her yüzeyde tam bir su izolasyonu sağlamak mümkündür. Suyun ve su sızıntılarının can sıkıcı sonuçları ile karşılaşmamak için uygulanan çeşitli yöntemlerden biri olan şeffaf su yalıtımı, kolay uygulanması ve ekonomik bir yalıtım olması sebebiyle son yıllarda çok tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.