Prefabrik havuz yapımı için havuzun inşa edileceği alanda bir keşif yapılması gerekir. Prefabrik havuzlar gömme olarak yapılacağı gibi zemin üstü olarak ta inşa edilebilir. Zemin üstü inşa edilen prefabrik havuzların maliyeti gömme olanlara göre daha düşüktür. Ancak bazı zeminler gömme havuz yapımına uygun değildir. Bu yüzden prefabrik havuz tercih ediliyorsa, doğru bir çevre düzenlemesi ile zemin üstü prefabrik havuz yapılması daha doğrudur.
Prefabrik havuz yapımı işine zemin etüdü ile başlanır. Gömme olarak yapılacaksa istenilen derinliğe uygun olarak ve projeye göre hafriyat yapılmalıdır. Uygun derinliğe ve büyüklüğe ulaşılınca alanın traşlaması yapılır. Alana suya ve basınca dayanıklı beton dökme ve düzleştirme işlemi uygulanır. Su tesisatı, filtreleme sistemi, motor dairesi, elektrik tesisatı gibi detayları yapıldıktan sonra, önceden ebatları belirlenen ve kesilip monte edilerek hazırlanan prefabrik havuz getirilerek alana yerleştirilir. Daha sonra istinat ile prefabrik gövde arasındaki kısım beton ile doldurularak, havuzun iç döşemesi, su filtreleri ve çevre düzenlemesi yapılır. Elektrik ve motor kısımlarının da bağlantıları yapılarak havuza su doldurulur. Son kontroller ve havuz suyunun pH ve klor ayarlaması da yapıldıktan sonra iş sahibine bakım ve kullanım konusunda gerekli bilgiler verilerek havuz teslim edilir.
Prefabrik havuz yapımı burada kısaca anlattığımızdan çok daha kapsamlı ve detaylı bir iştir. Ancak betonarme havuzdan daha ekonomik, su yalıtımı konusunda daha başarılı ve çok daha kısa sürede inşa edilmesi gibi sebeplerle son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Uzun yıllar su yalıtımı özelliğini muhafaza etmesi sayesinde özellikle kişisel havuzlar için tavsiye edilen prefabrik havuzlar ile hayalinizdeki havuza kavuşmanız mümkün.