Kristalize su yalıtımı yapılmadan önce betonarme yapıda mevcut boşluk ve girintileri tamir etmek gerekir. Çeşitli özellikte harçlarla yapılan bu tamiratlar ile mevcut boşluklar ve risk yaratacak alanlar doldurulmuş olur. Bundan sonra betonarme kısım ıslatılıp kristalize malzeme uygulanarak tüm boşlukların ve girintilerin üzeri kapatılmış olur. Kristalize su yalıtımı malzemesinin ham betona temas ederek bütünlük sağlaması esastır. Uygulamanın yapılacağı alana daha önce şap veya sıva gibi bir tabaka sürülmüşse bu tabakanın kaldırılması, sökülmesi, kazınması şarttır.
Bundan sonra beton yüzeyin ve oyukların çok iyi yıkanması gereklidir. Eğer suyun akacağı bir mecra yoksa sünger veya benzer bir malzeme ile fazla suyun çekilmesi gerekir. Daha sonra oyuklara bir kat kristalize yalıtım malzemesi uygulanır. Bu uygulamadan sonra betonla aynı seviyeye gelene kadar oyuğa su geçirmez beton onarım malzemesi doldurulur. Aynı uygulama diğer delik ve girintiler için de gerçekleştirilir.
Son olarak tüm yüzeye kristalize su yalıtımı örtüsü uygulanır. Uygulamanın 2 kat yapılması ve ilk kattan sonra tam kuruma olmadan ikinci katın sürülmesi gerekir. Sadece su gelen bölgelere yapılan uygulama tam olarak sonuç vermeyecektir.
Binalardaki su sorunları sebebiyle yaşanan sıkıntılar hem bina sakinleri hem de ev sahipleri için can sıkıcıdır. Ne yazık ki su sızıntıları ve suya bağlı sorunlar aşağı yukarı her binada yaşanır. İnşa aşamasında dikkat edilmeyen veya önemsenmeyen yalıtım sebebiyle binalar kısa süre sonra su kaynaklı problemlerle karşılaşırlar. Çatı, bina dış yüzeyi, su tesisatından kaynaklanan sorunlar, temelden kaynaklanan su sorunları gibi pek çok sebeple binalarda hasar görülür. Kristalize su yalıtımı, bu tür sorunların giderilmesinde kullanılan yöntemlerden biridir. Pratik ve kalıcı bir uygulama olan kristalize su yalıtımı, su ile ilgili sorunların büyük kısmında çözümdür.
Kristalize su yalıtımı uygulamalarında profesyonel hizmet veren firmamızı arayarak bilgi alabilirsiniz.