Havuz temizleme farklı periyotlarda gerçekleştirilecek farklı uygulamaların genel adıdır. Çünkü havuzlarda günlük, haftalık ve aylık bakımların içeriği farklıdır. Bunun yanında mevsimsel bakımlar da yapılmaktadır. Ayrıca havuzun bakım ve temizliğinin yapıldığına dair bir rapor tutulması ve temizliği yapan firma tarafından onaylanması gerekir.
Havuz suyunun içeriği düzenli olarak tetkik edilmeli ve analiz sonuçlarına göre gerekli düzenleme ve önlemler alınmalıdır. Tetkik sonuçları da tüm kullanıcıların görebileceği şekilde bir yerde ilan edilmelidir. Havuz suyunun filtre edilmesi çok önemlidir. Filtrasyon suyun içindeki insan veya atmosfer kaynaklı atıkların tahliye edilmesini sağlar. Suyun klorlanması ve pH seviyesinin sabitlenmesi için düzenli ve günlük kontrol yapılması zorunludur. Çünkü pH insan cildi için önemli olduğu gibi klor sudaki bakterilerin yok edilmesi açısından önemli bir uygulamadır. Yosun ve topaklaşma önleyici ürünler de havuz temizleme işinde kullanılması gereken maddelerdir.
Toplu kullanıma açık havuzların en geç 3 günde bir boşaltılarak tüm yüzeyinin özel kimyasallar ile temizlenmesi ve atık suların tahliye edilerek yeniden doldurulması gerekir. Özel amaçlı kullanılan havuzlarda bu süre 15 güne kadar uzatılabilir. Ancak bu aralarda pH ve klor seviyesi ölçümlerinin düzenli yapılması ve filtrelerin sürekli olarak temizlenmesi ihmal edilmemelidir. Temizlenerek doldurulan havuzlar her seferinde klorlanmalı ve her klorlamadan sonra en az 3 saat havuza girilmemelidir. Düzenli olarak temizlenmeyen havuzlarda cilt, göz kulak hastalıkları yanında bakteri ve mantar gibi bulaşıcı sorunlar görülür.
Havuz temizliği konusunda titiz ve güvenilir bir iş ortağına her zaman ihtiyacınız olacaktır. Havuzunuzla ilgili hijyenik, kimyasal ve teknik destek konusunda tam kapsamlı hizmet veren firmamızın havuz temizliği uygulamaları ile sorunsuz ve güvenli bir şekilde havuzlarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.