Havuzlar evlerde, sitelerde, otellerde, spor tesislerinde, okullarda ve daha pek çok farklı alanda kullanılan yapılardır. Yüksek miktarda su bulunduran ve bu sebeple yüksek basınca maruz kalan havuzlarda inşa esnasında gerekli yalıtım uygulanmamışsa bir süre sonra çeşitli problemler görülmeye başlar.
Eğer inşaat esnasında yalıtım uygulaması yapılma imkanı varsa havuzun üzerine inşa edileceği beton zeminin ve havuzu taşıyacak beton kısmın geçirimsiz özel betondan olması gerekir. Bu tür betonlar hem su sızıntılarına karşı yüksek dayanıklılık hem de basınca karşı mukavemet gösterir. Ancak bu şekilde yapılmayan yani geçirimsiz beton üzerine inşa edilmeyen ve hali hazırda kullanılmakta olan havuzlarda görülen problemler de çözümsüz değildir. Duruma ve soruna bağlı olarak farklı şekillerde havuzlarda yalıtım yapılması pek ala mümkündür.
Öncelikle eğer havuz kaplamasında ciddi hasar varsa tüm kaplamanın sökülerek altındaki kısmın kazınması ve yalıtım örtüsü serilmesi gerekir. Bu örtüler hem esnek hem de yüke dayanıklılık özellikleri ile su sızıntıları konusunda profesyonel ürünlerdir. Bu örtü serildikten sonra kaplama malzemesi, bu iş için kullanılan yapıştırıcı malzeme sürülerek yeniden döşenir ve aralarına havuz gibi sürekli suya maruz kalan yerler için özel olarak geliştirilmiş derzler uygulanır. Su giriş ve çıkış bölgeleri ile havuz pencerelerinin havuzla birleştiği alanlarda da yalıtım işlemi yapıldıktan sonra havuz kullanılabilir hale gelir.
Ancak kaplama malzemesinin sökülerek yeniden döşenmesi gibi bir imkan yoksa fayanslar arası derzlerin yenilenmesi ve su yalıtımı konusunda yüksek dayanıklılık gösteren ürünlerin kullanılması ile izolasyon yapılması da mümkündür.
Havuz izolasyon fiyatı, bu tür farklı izolasyon uygulamaları sebebiyle sabit değildir. Havuzun büyüklüğü ve yalıtım işinin kapsamına göre değişik fiyatların ortaya çıkması normaldir. Bu yüzden havuz izolasyonu yaptırmaya karar verdiğinizde uzman bir firma ile görüşerek bir keşif yaptırmanız ve buna göre fiyatlandırma istemeniz en doğrusu olacaktır.