Bahçenin büyüklüğüne ve evin tarzına göre planlanan bahçe havuzu için öncelikle bir fizibilite yapılmalıdır. Çünkü havuzdaki su devridaimini sağlayacak şekilde su tesisatı kurulması gerekir. Havuzun nereye kurulmak istendiğine ve büyüklüğüne göre kazı yapılır. Eğer büyükçe bir bahçe havuzu yapılacaksa kepçelerle kazmak gereklidir. Daha küçük süs amaçlı havuzlarda ise duruma göre elle kazı yapılabilir. Zemin kazıldıktan sonra alana suya dayanıklı özel bir beton karışımı dökülür. Bu arada havuza su giriş çıkışını sağlayacak tesisatın da yapılması gereklidir. Havuzun kenar duvarlarının düzleştirilmesi işleminden sonra, su basıncına dayanıklı olması ve çökmemesi için, dökülen betonun üzerine kafes şeklinde inşaat demirleri döşenir. Aynı şekilde duvar kısımlarına da demir kazıklarla kafes yapılır.
Bunlar yapıldıktan sonra demir kafesle döşeli havuz alanının tüm çevresine bir kat daha suya dayanıklı beton dökülerek sıvanır. Su tesisatı için gerekli çıkışlar da yapıldıktan sonra havuz çevresinde fayans veya suya dayanıklı ahşap döşenmesi için beton dökülür. Betonu kuruyan havuzun içine su sızdırmazlığı sağlayan malzemelerle döşeme yapılarak, üzerine suya dayanıklı beton harçla fayanslar döşenir. Fayanslar arası boşluklar yine duya dayanıklı silikon esaslı derzler ile doldurulur. Su tesisatı bağlantıları yapılır ve havuz çevresinin zemin döşemesi de yapıldıktan sonra bahçe havuzu bitmiş olur.
Bahçe havuzu büyüklüğüne göre yüzülecek şekil ve derinlikte yapılabilir. Ancak yapımında dikkatli davranılması ve tecrübeli bir ekiple çalışılması gereklidir. Aksi takdirde kısa bir süre sonra su sızıntıları, çökmeler, fayanslar arası açılmalar görülmeye başlar.
Bahçenize havuz yaptırmak istiyorsanız kaliteli ve özenli çalışacak bir firmaya ihtiyacınız olacaktır. Bahçe havuzu konusunda tecrübe sahibi ustalarımız ve kaliteli malzemelerimiz ile evlerinizin bahçelerini güzelleştirmek ve size özel hale getirmek için çalışıyoruz. Gelelim, keşif yapalım ve sizin için en güzel bahçe havuzunu inşa edelim. Bizi arayın yeter.